Meditherm

Falfűtési és hűtési rendszer

“Ez a vakolatba rejtett és természetes módon meleget sugárzó melegvizes rendszer a falakat 40°C -ra felmelegí­tve kiemelkedően kellemes hőérzetet biztosí­t, amivel – hőérzeti kutatásokra alapozottan – messze megelőzi a radiátoros rendszereket.”

A HŐSUGÁRZÁS- MINT A KIVÁLÓ KOMFORTÉRZET ELÉRÉSÉNEK HATÉKONY MÓDJA

NAGYOBB TELJESÍTMÉNY

A padlófűtéses rendszerek csak 80-100W/m hő leadásra képesek, mert a padló hőmérséklete a láb érzékenysége és egészségügyi okok miatt csak 29°C lehet. Ugyanakkor a Meditherm® falfűtésnél a 6mm-es külső átmérőjű polietilén csőrendszerben 45-50°C-os meleg ví­z kering, í­gy a fal felületi hőmérséklete jóval magasabb (38-40°C), ezért a 200-240W/m hőleadás is biztosí­tható. Ezáltal a legtöbb esetben a rendelkezésreálló falfelületek kielégí­tik az épületek hőigényét, vagy ha mégsem, akkor a Meditherm® rendszer kiválóan alkalmas a mennyezet illetve a padló megfűtésére is.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG

A falfűtéssel elérhető hőmérsékletcsökkentési lehetőség már önmagában 12-15%-os energia megtakarítást jelent. Ezen túlmenően, mivel a helyiség levegő hőmérséklete függőleges irányban lényegesen egyenletesebb, mint a konvekciós fűtéseknél, a további megtakarítás kb. 5-8%. A padlófűtéshez képest lényegesen gyorsabb szabályozás átlagosan 5%-ot jelent. Annak ellenére tehát, hogy a külső fal fűtése esetén a külső tér felől  hőveszteség alakul ki (kb. 10W/m2 többletveszteség a fűtött falfelületen), összességében mégis kisebb energiafelhasználás szükséges.

ÉLETTANI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSOK

A lakótér alacsonyabb hőmérséklete pozitívan hat a vegetatív idegrendszerre, az ember közérzetileg frissebbnek érzi magát és nő az agy teljesítőképessége. Orvosi szempontból figyelemreméltó, hogy Meditherm® falfűtésnél a helyiségek porterhelése jelentősen csökken a légventiláció hiánya miatt, ami különösen asztmás ás porallergiás kisgyermekek jelenléte esetén már a tervezésnél fontos szempont lehet.

NYÁRON HŰTÉSRE HASZNÁLHATÓ

A működési elv megegyezik a fűtésével, de ez esetben az előremenő víz hőmérséklete 14-16°C, amely léghuzat és porterhelés nélküli, kellemes 26-27°C szobahőmérsékletet biztosít. A sugárzó hatás hőérzete miatt ezt a hőmérsékletet kb. 2°C -kal alacsonyabbnak, kellemesen hűvösnek érezzük.

10 év garancia, 50.000.000.-Ft kárösszegig.